Winter Voedingstips
Volgens de oosterse geneeswijzen biedt de leefomgeving ons in elk
jaargetijde precies wat we nodig hebben. In de winter zijn verschillende kool en wortelen voorhanden. Deze winterse producten
hebben een verwarmende werking, precies wat we in dit jaargetijde nodig hebben. Het eten van veel verkoelende producten in de
winter put de ki (=energie) uit, vooral die van de nieren. Wanneer je in de winter koude maaltijden met veel rauwkost eet, zou
zichzelf meer energie en weerstand kunnen geven door vaker warme seizoensproducten op het menu te zetten.
----------------
Recept Gevulde Winterse
Groentesoep
Een goede soep om tijdens de winter extra veel groenten binnen te krijgen.
Men neme:
1 winterwortel
1 kleine prei
1 pastinaak
stukje van een knolselderij
stukje van een bloemkool
handvol boerenkoolblaadjes
1,5 ltr groentebouillon
1 laurier
5 peperkorrels
zout
evt. handjevol vermicelli
En zo doe je het:
Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukken of ringen. Doe ze in een pan, samen met de bouillon, de laurier, de
peperkorrels en een snuf zout. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur wat lager en laat de soep zachtjes koken tot alle
groenten gaar zijn. Laat eventueel op het laatst een handjevol vermicelli zo een tien minuten meekoken. Voor extra vulling voeg je
nog (zelfgedraaide) soepballetjes toe.
Eet smakelijk!
Lieve groetjes Fiona en Yvonne
|